Apple gör modern version av klassisk iPodreklam

Den senaste reklamfilmen från Apple gör mig både glad och nostalgisk. Produkten som lyfts fram i filmen är den nya hörlurarna Airpods och man gör det med musik och dans.

Det är en snygg reklamfilm i sig men det som gör mig så nostalgisk är att det känns som en modern version på de klassiska och ikoniska reklamfilmerna för iPod från mitten av 2000-talet. De vita hörlurar på svarta, dansande siluetter i kombination med musik.

För mig representerar det en tid då Apple var som hetast, åtminstone för mig. Jag skaffade min första iPod 2003 och min första mac 2006 så det var under den är perioden som jag lärde känna Apple. Och det var en tid då Apple fortfarande var en underdog och allt de gjorde kändes rätt och deras produkter låg ljusår före konkurrenterna.

Airpods är för övrigt den första produkten på länge från Apple som får mig att känna på samma sätt som då. Som om produkten är lite magisk och inte bara en i mängden. Jag hoppas att jag får uppleva den känslan fler gånger under 2017.