Evernote har hittat fokus igen

Evernote var länge en väldigt viktig del i mitt liv. Allt hamnade i Evernote och fanns det inte där så fanns det helt enkelt inte i mitt liv.

Men Evernote tappade fokus, man började sälja väskor, anteckningsböcker, pennor, strumpor och annat som har väldigt lite med produkten att göra. Man försökte sig även på en intern chattfunktion och jag vet att alla som använt Evernote de senaste åren har svurit åt den evigt återkommande frågan om att använda Work Chat.

I takt med att Evernote tappade fokus och blev mindre och mindre användbart och villkoren för premium funktionerna förändrades så kom konkurrenterna, nya och gamla ikapp och i vissa fall förbi. Till och med Apple gick förbi med sin uppdaterade version av appen anteckningar. Det Apple och andra gjorde rätt vara att fokusera på en sak. Anteckningar.

Men nu är Evernote 8.0 för iOS här och även om det är för tidigt att lämna ett omdöme på hur väl appen fungerar så är det här det första tecknet på att Evernote har hittar rätt riktning.

”With your feature requests in mind, our iOS design and engineering teams set out to reimagine the Evernote experience from the ground up. Evernote 8.0 for iPhone, iPad, and iPod touch is our fastest, most elegant iOS app ever:”

Så vad är nytt?

Sökfunktionen har blivit lättare att nå och känns snabbare än tidigare. Work Chat har gömts undan och ligger nu under kontofliken. Det finns nu även möjlighet att ändra färg, storlek på texten i en anteckning. Man har helt enkelt återgått till att fokusera på den grundläggande funktionen.
Mer om nyheterna på blog.evernote.com

Anledning till oro

Oavsett hur bra appen än blir så finns det anledning till att se över alternativen. Bara för ett par veckor sedan fick man på Evernote för sig att det skulle vara en bra idé att låta sina anställda få tillgång till allas anteckningar i syfte att förbättra deras AI-funktioner. Dessutom har de olika premiumnivåerna blivit dyrare och sämre år för år och funktioner som tidigare var gratis kostar nu pengar.

Prova Evernote Premium gratis i 30 dagar

Som ny användare kan du använda följande länk för att få en månad Evernot Premium gratis.

Läs mer om vad Premium innebär här:

Alternativa appar

Apple egen app för anteckningar har blivit riktigt bra, jag saknar funktionen att kunna koppla en påminnelse till en anteckning men i övrigt finns de grundläggande funktionerna.
Google Keep är ett bra alternativ för både iOS och Android- användare.
Bear finns bara för iOS och macOS men är ett riktigt intressant alternativ med stöd för Markdown.