Exportera från Apples Anteckningar

Jag har använt Apples inbyggda app för anteckningar sedan iOS 9 kom ut och har varit väldigt nöjd med det. På senare tid har jag dock upplevt en del strul med synkroniseringen mellan iOS och macOS. Tyvärr är Apple inte precis kända för stabila webbtjänster så jag är tyvärr inte förvånad men är heller inte beredd att riskera att förlora data. Ett växande sug efter att prova Android på heltid bidrar också till att jag vill få ut mina anteckningar.

I Anteckningar kan man exportera ut anteckningar en och en till pdf, men jag vill hellre ha ut dem som text för vidare import till annan app eller bara ha dem som textfiler. Jag provade en liten kostnadsfri app som heter Exporter for Notes som gör jobbet snabbt och korrekt.

Nu gäller det bara att hitta en app som kan fungera som ersättare. Jag har tidigare använt Evernote och gör det fortfarande i jobbet men ser ingen framtid i appen, Google Keep är riktigt bra på mycket men saknar möjligheten att importera anteckningar från andra appar. Bear ser också riktigt kompetent ut men finns endast på iOS/macOS och jag vill helst ha en tjänst för iOS macOS, Android samt webb.

Mer om det i ett senare inlägg.