Ny iPad lanseras 21 mars

Någon gång i mars kommer Apple presentera nya produkter för oss. Först ryktades det om 15 mars men sedan förra veckan är det mer som tyder på att det blir 21 mars. När Jim Dalrymple uttalar sig om rykten så bör man lyssna och gällande det här datumet har han sagt “This Sounds right to me” så jag vågar påstå att det är det korrekta datumet.
Vad kan vi då vänta oss att få se? Ryktena är många och vissa är mer trovärdiga än andra men mycket tyder på att vi får se en ny iPad.

Air eller Pro?

Det pratades först om en uppdatering av iPad Air som skulle bli den tredje i ordningen och därför ge den namnet iPad Air 3. Det skulle i så fall helt enkelt röra sig om en iPad Air med lite uppdaterade specifikationer.

Den senaste veckan har det istället talats om en ny iPad Pro . Fortfarande i samma storlek som iPad Air 2, det vill säga 9,7 tum men med support för Apple Pencil och Smart Keyboard.

Apple Pencil

Vidare tror man att den kommer innehålla en A9 processor, möjligen en A9X som idag sitter i iPad Pro och det talas även om en uppdaterad kamera med blixt. Om den ska kallas för iPad Pro så är stöd för Appel Pencil och Keyboard ett krav men frågan är om den mindre iPaden även för samma högtalarsystem som sin storebror. iPad Air har till skillnad från övriga iPads 4 stycken högtalare.

”Den nya designen ger en imponerande ljudbild med tre gånger starkare akustik än iPad Air. Men det är inte allt. iPad Pro justerar dessutom automatiskt riktningen på de höga frekvenserna utifrån hur du håller i enheten.” – Apple

Det känns logiskt men samtidigt borde det vara svårt att få plats med två extra högtalare i en mindra iPad.

iPad Pro har också en helt makalös skärm med 5,6 miljoner pixlar vilket ger en upplösning på 2732 × 2048 pixlar. iPad Air har förvisso också en bra skärm men ”bara” 2048 × 1536 pixlar. 

Färgerna blir de samma som tidigare, det vill säga Silver, Space Gray och Guld och när det gäller mängden minne så pekar uppgifterna på att det blir samma som för iPad Pro vilket då begränsar till 32 alternativt 128GB. Huruvuda det går att få LTE till någon eller båda storlekarna framgår inte men för iPad Pro finns det alternativet idag endast om du köper modellen med 128GB.