Så stänger du av mailnotiser från delade listor i Påminnelser

För en tid sedan började jag få notiser via mail varje gång min sambo lade till något i vår gemensamma lista i Påminnelser. En inköpslista till ICA med 20 punkter genererade 20 mail i min inkorg. Jag gick in i inställningarna för Påminnelser både på iOS, OSX och iCloud.com utan att hitta någon inställning för att stoppa dessa notiser. När jag googlade på problemet insåg jag snabbt att jag inte var ensam om problemet och det var svårare än väntat att hitta en korrekt svar. Jag hittade till slut en lösning som dessutom var mycket enkel att genomföra men tyvärr lite svår att hitta.
För att stänga av notiserna går man till Kalendern! Logiskt? Nja, inte riktigt.

Så här slår man på/av notiser från delade listor i Påminnelser.

Logga in på ditt konto på icloud.com

Gå till Kalender

Längst ner till vänster finns en kuggjulsikon som tar dig till inställningar för Kalendern.

iCloud Kalenderinställningar

 

 

 

 

 

 

 

 

Klicka på inställningar och sedan fliken avancerat. Här ska du bocka i eller ut alternativet ”Skicka uppdateringar av delade kalendrar till mig” så är allt klart.

 

Skärmklipp 2016-01-24 14.46.39