Vad är en dator?

Vad är en dator frågar Apple i sin senaste reklamfilm för iPad Pro. Och frågan är berättigad. Jag är mer och mer övertygad om att min nästa dator faktiskt är en iPad snarare än en Macbook, iMac eller liknande. Jag använder idag min iPad till allt mer och min Macbook mer sällan. En dator har länge varit en burk med Windows eller en snyggt förpackad OS X-enhet men idag ser det annorlunda ut. För många är en telefon idag den enda datorn, vissa gör allt på en iPad eller kanske en Chromebook som förvisso ser ser ut mer som en traditionell dator än de två tidigare exemplen men som skiljer sig ganska mycket från en Windows eller OS X dator.

Det som gjort stor skillnad och som gjort att jag använder min iPad allt mer är att jag börjat använda den med ett trådlöst tangentbord. Hemma med Apples Bluetooth tangentbord och på språng med ett Logitech Keys-To-Go. Från och med iOS 9 och framåt har stödet för externa tangentbord till iOS utvecklats ordentligt och det är ju inte konstigt med tanke på att Apple själva säljer ett tangentbord till iPad Pro.

Har du en iPad och ett tangentbord med bluetooth så tycker jag att du ska prova att koppla i hop dem. Oavsett vilken app du är i kan du trycka på ⌘ för att få upp en lista på alla tillgängliga kortkommandon.